WIE IS ILSE?

WIE IS ILSE?

Ilse Van Hoecke behaalde in 1997 een master in de podiumkunsten aan het conservatorium in Gent. Ze studeerde in 1998 af als docent woord en drama in de lerarenopleiding.


Meteen start ze als lesgever aan de academie van Gent waar ze 15 jaar lang lesgeeft. Met spijt in het hart stopt ze met lesgeven wegens een drukke carrière in de media.


In 1998 wordt Ilse, samen met Staf Coppens, één van de eerste Ketnetpresentatoren en creëert ze mee de ontzettend populaire jeugdzender Ketnet. Nadien wordt zij coach voor de nieuwe lichting presentatoren.


Haar talent wordt oa opgemerkt door Bart Peeters en zo stapt zij over van Ketnet naar Eén. Grote liveshows volgen (De nationale test, Doe de stemtest, De grote geschiedenisshow, De Lage landen, Eurosong for kids..) Maar in 2004 krijgt ze de kans om voor het eerst een human interest programma te presenteren "Pluk de dag". Een zeer gewaardeerd programma waarmee ze verschillende prijzen wint. Daar leert ze de knepen van het authentiek interviewen, en ontdekt ze haar waar talent: mooie gesprekken voeren met mensen en het beste uit iemand halen.


Meerdere human interestprogramma's volgen (Kom op tegen kanker, Viva Viktoria, Onderweg met Ilse, De apenjaren, ...) en in 2006 maakt ze de overstap naar Radio 1 en later Radio 2.

Ilse staat mee aan de wieg van het immens populaire radioprogramma "De Madammen" dat dagelijks één miljoen luisteraars weet te bekoren.


In 2015 hervat Ilse het lesgeven, ze is docent aan Thomas More Hogeschool en start een nieuw verhaal: SPEAK UP!